ANTALYA / ALANYA - Avsallar Halıcı Orhan İlkokulu

TARİHÇE

Okulumuz  1947 yılında eğitim –öğretime başlamıştır.Bu bölgenin en eski okuludur.Bölge olarak Türkler Kasabası,İncekum Kasabası(Yeşilköy),Akdam Köyü gibi yerleşim yerlerinin öğrencileri bu okulda okumuş ve Avsallar İlkokulu olarak hizmet vermiştir.

1999/2000 Eğitim Öğretim yılına kadar bu okul 5 yıl ilkokul olarak Eğitim Öğretim hizmeti vermiştir.2000/2001 Eğitim Öğretim yılında Okulumuzu Halıcı Lakabı ile tanınan ünlü iş adamı AVSALLAR ALARA PARK OTELİ, İncekum Kasabasında ALARASTAR-ALARAVEST ve ALARA KUM Otellerinin sahibi olan Orhan GÜREL 'in oğulları Turgut GÜREL ve Ertuğrul GÜREL tarafından babalarının anısına Avsallar Halıcı Orhan  ilköğretim okulunu yaptırmışlardır.Okulumuz 2000/2001 Eğitim Öğretim yılından itibaren AVSALLAR HALICI ORHAN İLKÖĞRETİMOKULU olarak hizmet vermektedir.

2007 yılında okulumuzun web sayfası kurulmuştur ve web ad http://ahoo.meb.k12.tr adresi ile internette yayına başlamıştır.

Yayın: 30.09.2021 - Güncelleme: 30.09.2021 13:38 - Görüntülenme: 263